Uncategorized

Stokke tripp Trapp opknappen

Jullie weten natuurlijk allemaal dat de Tripp Trapp stoel in bijna elk gezin aanwezig is…

Oke ik zal eerlijk zijn, ik had ook geen idee wat de Tripp Trapp stoel nou precies is. Ik snapte dat het een stoel voor de kleine is, maar wat is Tripp Trapp nou weer? Toen ik de stoel zag herkende ik hem inderdaad van bij mijn zus thuis. Ik zal jullie daarom er een foto van laten zien, misschien herken je hem dan.

tripptrapp

Deze stoel kun je in meerdere hoogtes stellen zodat de kinderen in alle leeftijden erop kunnen zitten en er zijn een hoop accessoires voor te krijgen. Erg handig, maar €189,- vond ik nogal veel geld voor wat hout en schroeven. Ja mannen ik schrok er ook van. Alles waar baby of kinder voor staat gaat je veel geld kosten.

Gelukkig hebben we geen 2 linkerhanden en kunnen we een 2e hands prima zelf opknappen! Daarom ga ik jullie in deze blog vertellen hoe wij onze Tripp Trapp opgeknapt hebben.
Via marktplaats hebben wij  2 Tripp Trapp stoelen gekocht. Waarom 2? Omdat het kan (en Denise niet kon kiezen tussen wit en mintgroen). Als je Hier klikt kun je de montagehandleiding vinden van de stoel. Op z’n chinees de handleiding lezen en je hebt de demontage handleiding. 

Nu gaan we de onderdelen opschuren. Zelf heb ik gekozen voor 2 korrels schuurpapier, namelijk 80 en 240. Alle houten onderdelen heb ik met een schuurmachine geschuurd met korrel 80 tot de verflaag zo goed als verwijderd is. Daarna heb ik de onderdelen met korrel 240 met de hand geschuurd om een gladde ondergrond te krijgen. De ijzeren stangen heb ik ook licht opgeschuurd om later over te spuiten.

Tripp Trapp opknappen 2

Na het schuren

Tripp Trapp opknappen 1

Voor het schuren

 

 

 

 

 

 

 

Neem goed de tijd om je onderdelen goed te schuren! Hoe beter je onderdelen geschuurd zijn, hoe beter de nieuwe verf gaat hechten. Helemaal als je natuurlijk een andere kleur gaat aanbrengen dan de oude verf. Je wilt niet dat een kras op je witte stoel de gele onderlaag laat zien.

Tripp Trapp opknappen 3

Nu gaan we verven. Ik gebruik om te verven een schuimroller voor een vlak resultaat. De verf hebben wij op waterbasis genomen. Verf op terpentine basis heeft een vieze geur en verf op waterbasis is makkelijker om je gereedschap schoon te maken. Ook niet onhandig is een stuk plastic of wat kranten. Het zou namelijk zonde van de verf zijn om hem op je vloer te smeren in plaats van op de stoel.

Tripp Trapp opknappen 4

De benodigde materialen

 

We beginnen met 1 laag grondverf. Zorg dat je voldoende droogtijd hebt tussen de lagen! Zelf wacht ik altijd 24 uur voor ik verder ga met schilderen. Dan gaan we alles aflakken. Het aflakken doen we in 2 lagen voor het mooiste resultaat. Houd ook hier weer voldoende droogtijd aan. De ijzeren stangen kun je ondertussen met een zwarte spuitbus gaan spuiten.

Tripp Trapp opknappen 5

Het linkse onderdeel is 2 keer afgelakt, en het rechtse onderdeel 1 keer.

 

Na het aflakken kun je de stoel weer gaan monteren, et voilá!
Je Tripp Trapp ziet er weer als nieuw uit.

Tripp Trapp opknappen 6

Tripp Trapp opknappen 7

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Al met al geen ingewikkelde klus, maar gezien het schilderwerk is het wel tijdrovend.
Wij zijn blij met het eindresultaat en hopen je geïnspireerd te hebben.
Mocht je vragen hebben, stel ze dan gerust in de comments.